July 13, 2022

Čestitka, telegram ali darilni paket – kaj izbrati ob rojstvu novorojenčka?

Spodobi se, da ob enkratnem dogodku, kot je rojstvo otroka, pripravimo vsaj kakšno izvirno čestitko. Še bolje se obnese prisrčno presenečenje, ki ga zapakiramo v ličen darilni paket. 

Tu imamo veliko možnosti, saj se ob rojstvu otroka redno obdarujemo, vedno pa želimo najti kakšno posrečeno darilo. Dovolj časa imamo, da se lahko na ta dogodek dobro pripravimo, zato ni izgovorov, pripraviti moramo pravo presenečenje.

O tem, kaj bomo izbrali za darilo ob rojstvu otroka, odločajo različni faktorji. Pravzaprav niti ni nujno, da se bomo odločali med darili. Včasih je dovolj že čestitka ob rojstvu, če si z družino morda nismo tako blizu. A tudi čestitko moramo skrbno sestaviti in pravočasno poslati.

Čestitka ob rojstvu naj bo skrbno pripravljena

Čestitko lahko enostavno pošljemo preko telefona, ni pa to vedno najboljša izbira, sploh ob pomembnih dogodkih, kot je rojstvo otroka. Zato moramo dobro premisliti in pripraviti najboljšo čestitko. Če se le da, se izogibamo kratkim telefonskim sporočilom, raje pošljemo voščilnico z lepimi željami in osebnim posvetilom.

Čestitka ob rojstvu nam daje možnost, da pripravimo zares prisrčno posvetilo. Pri sestavljanju besedila nimamo nikakršnih omejitev, tako da lahko sprostimo svojo kreativnost in navdušimo z domiselnim voščilom. Najbolje se obnesejo kratka in prisrčna sporočila, sploh če jih želimo zapisati v voščilnico. 

 

cestitka-ob-rojstvu-otroka

Pogosto se poslužujemo tudi kakšnih verzov, s katerimi bo čestitka ob rojstvu še bolj prikupna, ni pa to nujno. Če imamo vsaj nekaj ustvarjalne žilice, bomo verjetno uspeli sami pripraviti lepše voščilo v takšni situaciji.

Vsekakor so čestitke ob rojstvu pričakovane, a to ne pomeni, da s posrečeno čestitko ne moremo presenetiti. Na voljo imamo številne možnosti, ki jih bomo s pridom izkoristili – odločamo se med raznovrstnimi voščilnicami, poleg tega je lahko sama čestitka ob rojstvu zapisana na različne načine. Prav tako ni nujno, da pošljemo čestitko na voščilnici, pripravimo lahko tudi drugačna voščila.

Najbolje bo poslati telegram v porodnišnico

Za kar najboljši učinek je smiselno poslati telegram. S tem naredimo veliko boljši vtis, kot bi ga dosegli s telefonskim sporočilom ali z voščilom kasneje, ko pride družina domov. Res pa je, da bo treba telegram v porodnišnico poslati pravočasno, da ne bomo zamudili pravega trenutka. 

Prav tako moramo še vedno pomisliti na to, kakšno voščilo bomo sestavili, saj nam tudi telegrami ponujajo obilo možnosti za oblikovanje domiselnih voščil.

Gotovo pa je pri telegramih največja prednost ta, da lahko voščilnico dostavimo naravnost v porodnišnico. Takšna gesta ima posebno sporočilo, voščilo bo bolj osebno in prisrčno, hkrati pa na ta način popestrimo tudi čas, ki ga mamica z novorojenčkom preživlja v porodnišnici. A pozor, le nekaj dni imamo časa, da dostavimo telegram v porodnišnico, v primeru normalnega poroda brez težav bo družina že kmalu odšla domov.

Kako pravočasno dostaviti telegram v porodnišnico?

Pri pošiljanju telegrama se zanašamo na uveljavljene ponudnike, ki opravijo dostavo namesto nas. Da bi bili pravočasni, je treba izbrati pravega ponudnika. Kar preko interneta lahko najdemo izvrstne možnosti, s katerimi zagotovimo zanesljivo in pravočasno dostavo. Spletni ponudnik Izzie.si ima široko ponudbo telegramov, voščilnic in darilnih paketov, hkrati pa poskrbi tudi za pravočasno dostavo, če naslovimo telegram v porodnišnico.

telegram-v-porodniscnico

Sami se odločamo glede tega, ali bomo poslali telegram v porodnišnico ali na drug naslov. Možno je navesti tudi alternativni naslov za primer, če telegram ni pravočasno dostavljen ali da dostava ni mogoča. 

V vsakem primeru pa računamo na to, da bo ponudnik opravil praktično vse, kar je potrebno za dostavo telegrama. Pred tem imamo sami sicer še nekaj dela – med drugim se je treba odločiti za primerno obliko telegrama, za morebitna darilca in druge detajle, ki sooblikujejo najboljše presenečenje, če pošiljamo telegram v porodnišnico.

Običajno sestavljamo telegram za mami in dojenčka

Tudi pri oblikovanju oziroma sestavljanju telegrama imamo precej proste roke. Na izbiro imamo celo vrsto različnih voščilnic, darilc in drugih izdelkov, ki jih lahko pošljemo v porodnišnico, tako da lahko tudi sami sestavimo poljubne darilne pakete

A pogosteje se preprosto odločimo za že sestavljene pakete, tako bomo brez težav našli telegram za mami in dojenčka. Obstajajo tudi drugi darilni paketi, a prav za novopečene mamice in novorojenčke imamo največ ponudbe.

Tako lahko pričakujemo, da bomo imeli zelo zanimiv nabor zanimivih darilnih paketov za voščilo ob rojstvu. To so že sestavljeni paketi ali pa predlogi, ki jih lahko sami prilagajamo. Gotovo bomo hitro našli najbolj posrečene predloge, ki jih nato še po svoje dopolnimo. Tudi tisti paketi, ki so že sestavljeni, nudijo nekaj prilagodljivosti, saj želimo pripraviti tudi osebno posvetilo in voščilo.

Kakšni telegrami za mami so na voljo?

V darilni paket lahko vključimo zelo raznovrstne izdelke. A telegram za mami so seveda sestavljeni tako, da vključujejo prav tiste izdelke, ki bodo najbolj po godu mladim mamicam. Poleg tega namenimo nekaj pozornosti tudi voščilnici in drugim elementom darilnega paketa, da dobimo zares posrečeno presenečenje ob rojstvu otroka.

Med izdelki, ki jih ob tej priložnosti podarimo mamici, izstopajo nekateri pogosti predlogi. To je recimo naravna kozmetika, ki je ob tej priložnosti kot nalašč. Izbiramo izdelke za nego kože, las in obraza, dodamo lahko balzam za ustnice in druga kozmetična sredstva, ki so vedno dobrodošlo darilo. 

Pogosto za mamice izberemo tudi kakšne uporabne drobnarije, recimo komplet elastik za lase, dokaj priljubljen je tudi nakit ali pa celo kakšna oblačila. Vse to lahko dobimo v ponudbi darilnih paketov ob telegramih, takšne pakete seveda lahko sestavimo tudi sami.

Računamo lahko na to, da bodo zelo posrečeni darilni paketi že sestavljeni. Nenazadnje ob rojstvu otroka pogosto pošiljamo telegrame z darili, tako da imajo ponudniki že pripravljene najboljše pakete. Telegram za mami nam zato ne bo postavljal kakšnih velikih preglavic, hitro bomo našli najboljši darilni paket.

Telegrami se enostavno naročijo preko spleta

Morda bi si mislili, da bomo imeli s sestavljanjem darilnih paketov in pošiljanjem v porodnišnico veliko dela, a v resnici bomo vse skupaj zelo hitro opravili. Ponudniki telegramov imajo namreč prijazne uporabniške vmesnike in poenostavljene nakupne procese, tako da lahko vse opravimo v nekaj korakih preko spleta.

Najlažje bo izbrati že sestavljen darilni paket, tako sploh ne bomo imeli opravka s posameznimi darilci in dodatki. Dobimo že sestavljen komplet, ki vključuje vse, kar bomo potrebovali. Tudi pri takšnih kompletih pa imamo še možnost prilagoditev, predvsem lahko poljubno urejamo sporočilo v voščilnici. 

darilni-paketki-za-mamico

Pripravimo osebno posvetilo in domiselno čestitko, pogosto pa imajo telegrami tudi kakšen verz. To pa je že praktično vse, kar je treba storiti. Kar na spletu oddamo naročilo in opravimo plačilo, nato bo ponudnik poskrbel za dostavo na navedeni naslov.

Največ težav telegrami povzročajo pri dostavi

Izbira darilnih paketov na spletu ni problem, težave lahko nastanejo pri dostavi. To še posebej velja v primeru, da se nam zelo mudi, recimo če z naročilom telegrama odlašamo do zadnjega ali pa pač nismo pravočasno obveščeni. 

Seveda lahko računamo na to, da bo dober ponudnik uspel hitro sprocesirati naročilo in tudi z dostavo ne bo velikih zamud, a vseeno to ne more biti opravljeno kar takoj.

Predvideti moramo vsaj nekaj dni časa, preden prispejo telegrami na naveden naslov. Najprej gre že za odzivnost ponudnika po prejemu naročila, še večji zamik bo zaradi obdelave plačil. Če želimo opraviti nakazilo na transakcijski račun, bo morda treba počakati na naslednji dan. 

Ko je naročilo oddano in plačilo potrjeno, pa so telegrami pogosto oddani na hitro pošto že isti dan, kar pomeni, da bodo morda že isti dan tudi dostavljeni. Če telegram naročimo kasneje v dnevu ali pa na dela prost dan, bo pošiljka poslana naslednji delovni dan.

Telegrami imajo lahko nekaj zamude v primeru, da oddamo naročilo tik pred vikendom ali med kakšnimi prazniki. V tem času dostavne službe ne delajo, zato dostava v porodnišnico ne bo mogoča. Če to lahko predvidimo, bomo telegram preusmerili na domači naslov. Pravzaprav je pogosto pametno telegram poslati kar na domači naslov, tako se izognemo tudi morebitnim omejitvam, ki jih postavlja porodnišnica.

V ponudbi so raznovrstni telegrami in darilni paketi

Ob rojstvu otroka bomo v ponudbi gotovo našli celo vrsto primernih telegramov, voščilnic in darilnih paketov. Vse to je lahko dobra izbira, sploh zato, ker imajo ponudniki že pripravljene posrečene predloge prav za to priložnost. Široka ponudba je velika prednost, saj ne bo treba sklepati kompromisov. Nenazadnje pa so darilni paketi prilagodljivi in jih lahko tudi sami dopolnimo.

Na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki želijo darilni paketi sestaviti povsem sami. Izbiramo lahko vse posamezne elemente, od voščilnice in darilc do ličnega pakiranja oziroma zavijanja. Takšni darilni paketi so zelo posrečeni, če jih znamo lepo sestaviti in prilagoditi priložnosti.

Za telegram z darilom se lahko odločimo tudi ob kakšnih drugih priložnostih. Rojstvo otroka je verjetno najbolj značilen dogodek, ob katerem se poslužujemo takšnih presenečenj, a tudi v drugih situacijah lahko izkoristimo poseben učinek, ki ga dosežemo s telegramom. 

Ker so nam darilni paketi na voljo za praktično vse priložnosti, poleg tega jih lahko po svoje prilagodimo, bomo vedno zadovoljni s končnim vtisom, povsem navdušen pa bo gotovo tudi prejemnik takšnega darila. Ko odkrijemo širok nabor možnosti na tem področju, bomo komaj čakali na pravo priložnost za obdarovanje!

Copyright © 2021
Pogoji poslovanja